voluntariatul reprezintă participarea voluntarului persoana fizică la activități de interes public desfăsurate în folosul altor persoane sau al societății, organizate de către persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără remunerație, individual sau în grup. Legea 78/2014

Voluntar SAJ Prahova

Voluntarii sunt personane fizice care activează în diverse domenii de activitate, dar și cadre medicale care doresc să acorde din timpul lor un minim de 12 ore de doua ori pe lună acestei activități.

Care sunt pașii care trebuiesc urmați pentru a fi voluntar în cadrul SAJ Galati?
1. Recrutarea voluntarilor:
SAJ Galati organizează anual 3 sesiuni de recrutare pentru voluntari.

Pentru mai multe informații despre modul de recrutare apasă aici.

2. Contractul voluntariat:
Contractul se încheie la sediul SAJ Galati și are valabilitate de 1 an.
3. Cursul de Suport vital de bază:
Obligatoriu, înainte de a lucra pe ambulanțe, voluntarul trebuie să parcurgă cursul de suport vital de bază organizat gratuit de SAJ Galati la finalul fiecărei sesiuni de recrutare.
Voluntarii absolvenți: studenți sau elevi ai instituțiilor cu profil medical, pot participa și la cursurile de Suport vital avansat și Traumă organizate periodic de SAJ Galati.
4. Cursul de protecția muncii:
Obligatoriu, înainte de a lucra pe ambulanțe, voluntarul trebuie să parcurgă modul de instruire de protecția muncii organizat la Sediul central al SAJ Galati. Pe tot parcursul derulării contractului de voluntariat acesta va participa la ședințele periodice de protecția muncii.
5. Activitate pe ambulanțele SAJ Galati:
Voluntarul își va desfășura activitatea în cadrul Stației Ploiești și substațiilor, pe autosanitare de tip A, B si C ale SAJ Galati, împreuna cu echipajul acestora. Este exclusă participarea voluntarilor pe ambulanțele de tip ACD deoarece acestea nu presupun decât locuri pentru medic si ambulanțier.

 

Testul initial va avea loc la sediul central al SAJ Galati în urmatoarele date:  05.10.2015 si 06.10.2015 ora 14:00. Acesta va fi de tip grila cu 25 de întrebări (complement simplu și răspuns multiplu) în 30 de minute. Pot participa doar voluntarii care au depus cerere de inscriere.

Va rugăm sa verificați anunțul de recrutare .